Tags

, , ,

Voor de meesten van ons is het niet meer dan vanzelfsprekend: Wanneer we jarig zijn, vieren we dat samen met familie en vrienden.
Misschien komen ze wel een keertje bij je thuis, of ga je iets leuks doen met vrienden.
Er word gelachen, gedronken, maar om een lang verhaal kort te maken: er is plezier. Iedereen heeft het naar zijn of haar zin.
Zoals ik in het begin al zei, voor de meeste mensen is dit niet meer dan vanzelfsprekend. Die weten gewoon niet beter. Maar wat als het nu niet voor iedereen vanzelfsprekend is?
Er zijn nog steeds kinderen op de wereld, die in stilte moeten toezien hoe hun ouders hun verjaardag compleet vergeten. Nog steeds zijn er mensen die hun verjaardag helemaal alleen doorbrengen, zonder iemand om het mee te vieren.
Het kan zelfs nog erger. Wat als het helemaal niet bij je opkomt om je verjaardag te vieren, omdat je op de vlucht bent voor oorlog, en hoopt de avond levend te halen?
Voor de meesten onder ons is het niet meer dan vanzelfsprekend, om samen met anderen je verjaardag te vieren. Er word gelachen en plezier gemaakt, maar dat geld niet voor iedereen. Prijs jezelf daarom gelukkig, wanneer je onder de cadeautjes en felicitaties van vrienden bedolven wordt. Niet iedereen kan daarvan genieten.

Advertisements