Tags

Terwijl ik een ontbijtje sta te maken voor moederdag moet ik toch even iets verdraaid schattigs kwijt. Trouwens, de oven is aan het voorverwarmen ja. Vandaar dat ik er tijd voor heb.

Toen ik ‘s ochtends met mijn slaapdronken kop de Albert heijn binnenliep om 8.15 -ik ben een student, ik hou van slaap- was het niet druk. Je had bejaarden die om zondag ochtend 8.00 u de week boodschappen gingen doen (whyyyy??!), en een paar zielen zoals ik. Het über idee om een ontbijtje te maken voor moederdag. Één van die zielen die door de Albert Heijn liep was een meisje van een jaar of tien, waar vanaf straalde dat ze hetzelfde idee had. 

“Moederdag ontbijt?” Vraag ik. Ze knikt. 

Om de een of andere reden vind ik het über schattig. Een meisje van een jaar of tien dat ‘s ochtends door de Albert Heijn loopt om een ontbijtje te halen voor haar moeder.

Niet alle kids van die leeftijd zijn zo. Sommigen zijn zelfs compleet moederdag vergeten, wat ik eigenlijk best wel sad is.

Waarom ik het zo schattig vond? Geen idee. Misschien omdat ik mezelf in haar herkende. Misschien omdat ik dacht: damn. Waarom was ik niet zo op die leeftijd?

Schattig en mooi was het in ieder geval. Mocht je dit toevallig lezen: ik hoop dat je mama genoten heeft van haar roomboter croissants met spa 🙂
Dit is trouwens even vlug op een telefoon getypt. Niet zo heel erg netjes. Maar in ieder geval: een hele fijne moederdag 🙂

Advertisements